logo

Nagrade 2018.

Nagrade 15. Međunarodnog takmičenja

solo takmičenja "Lazar Jovanović"

logotakmicenja


 

glavna nagrada

 

specijalna_nagrada

specijalna_nagrada

specijalna_nagrada

 

 

nagrada_operosa

 

GLAVNA NAGRADA

Glavna nagrada ovogodišnjeg međunarodnog takmičenja solo pevača „Lazar Jovanović“ biće celovečernji solistički koncert sa orkestrom na velikoj sceni Kolarčeve zadužbine u koncertnoj sezoni 2018/2019. Nagradu dodeljuju Kolarčeva zadužbina i Kulturni element, a nagrađeni solista nastupiće sa orkestrom Beogradski simfoničari pod dirigentskim vođstvom maestra Radana Jovanovića.

NAGRADE KULTURNOG ELEMENTA

Nastavljajući tradiciju Kulturni element će i ove godine nagraditi troje takmičara koji se budu istakli svojom profesionalnošću i lepotom interpretacije. Bez obzira na na kategoriju u kojoj se takmiče, Kulturni element će pomenute takmičare nagraditi solističkim koncertima, koji će biti održani u koncertnoj sezoni 2018/2018 u okviru edicije „Pobednici“. Dobitnike će odabrati predstavnici Kulturnog elementa, a pored koncerata Kulturni element dodeljuje i muzičke knjige laureatima svih kategorija.

NAGRADA OPEROSA AKADEMIJA

Već nekoliko godina na takmičenju „Lazar Jovanović“ nagradu dodeljuje i Operosa Opera Festival i Akademija. Nagrada je učešće na radionici „ Recitativo Workshop“ koju vode eminentni stručnjaci, britanski operski reditelj Martin Lojd Evans i pijanistkinja Elizabet Rou. Ovu radionicu Operosa organizuje uz podršku mreže enoa. Nagrada se dodeljuje jednom učesniku iz 3. Ili 4. Kategorije, a dobitnika će odabrati oficijelni žiri takmičenja.