logo

Katarina Simonović Ivanković

katarina.s.iRođena je u Nišu, gde je završila srednju muzičku školu, odsek Solo pevanje, u klasi prof. Gordane Milošević. Svoje školovanje nastavlja na Muzičkoj akademiji u Istočnom Sarajevu u klasi prof. Aleksandre Ivanović. Od treće godine studija Katarina je u klasi primadone dr Radmile Bakočević prof. emeritus. Stručno se usavršavala i kod eminentnih pedagoga solo pevanja Biserke Cvejić i Olivere Miljaković. Po završetku osnovnih studija (2004), svoje usavršavanje nastavlja na postdiplomskim studijama, takođe u Istočnom Sarajevu, u klasi dr Radmile Bakočević prof. emeritus.

Svoj pedagoški rad započinje tokom studija u Sarajevu, a od 2006. godine radi na FU u Nišu, gde je trenutno u zvanju vanrednog profesora na Katedri za Solo pevanje. Tokom svoje pedagoške karijere na FU u Nišu ostvarila je zapažene rezultate. Njeni studenti su osvojili veliki broj nagrada na međunarodnim i domaćim takmičenjima.

Pored pedagogije, Katarina ima i zapaženu koncertnu aktivnost. Osim velikog broja resitala u zemlji i inostranstvu, te velikog broja solističkih nastupa sa horovima (Švedska, Rusija, Italija, SAD, Kanada, Grčka, Švajcarska), svakako treba istaći i sledeće nastupe: A. Vivaldi: „Glorija“, Đ. B. Pergolezi: „Stabat Mater“, V. A. Mocart: „Rekvijem“ na 25. Internacionalnim horskim svečanostima u Nišu, L. van Betoven: „9. simfonija“ povodom obeležavanja 1700 godina Milanskog edikta, turneja sa Festivalskim Štraus orkestrom po Španiji i Portugaliji. Nastupala je na festivalima kao što su Nimus, Sarajevska zima, OKTOH, Piano Summer Festival i dr.

Kao operski pevač nastupila je u opereti „Slepi Miš“ J. Štrausa u ulozi Adele u Narodnom pozorištu u Nišu, operi „Na uranku“ S. Biničkog, kao i u komičnoj operi „Telefon“ Đ.K. Menotija.